Benny Feilhaber

Født19. januar 1985 (39 år)
Rio de Janeiro, BrasilBeskjeftigelseFotballspiller Rediger på WikidataUtdannet vedUniversity of California
Northwood High SchoolNasjonalitetBrasilHøyde175 cmPosisjonMidtbaneKlubbinformasjonSpiller forSporting Kansas CityDraktnr.10Klubber* År Klubber Kamper (mål) 2005–2007
er sist oppdatert 10. september 2007.

Benny Feilhaber (født 19. januar 1985 i Rio de Janeiro, Brasil) er en amerikansk landslagsspiller i fotball som har spilt for en tysk og en engelsk klubb. Han spiller nå for Sporting Kansas City.

Feilhaber har scoret 2 mål på 12 landskamper for USA.

Biografi

Klubblag

Benny Feilhaber skrev under for Hamburger SV i juli 2005. I 2005/06-sesongen spilte han ingen kamper for HSV, men for reservelaget til klubben ble det 30 kamper og 2 mål i denne sesongen. Han debuterte for Hamburger SV i ligasammenheng den 12. oktober 2006 da han kom inn som innbytter i en kamp mot Schalke 04. Hans første kamp fra start kom 22. oktober 2006 da HSV slo Bayer Leverkusen 2-1, og totalt ble det 9 ligakamper for klubben fra Hamburg i 2006/07-sesongen. I tillegg ble det 2 kamper i Mesterligaen der hans debut i denne turneringen kom mot Porto den 1. november 2006. Feilhaber spilte hele denne kampen, mens han i en kamp mot Arsenal den 21. november 2006 ble byttet inn foran 2. omgang.

Den 14. august 2007 skrev Feilhaber under på en 3-årskontrakt med den engelske klubben Derby County som betalte HSV £ 1 000 000 i overgangssum.

Landslag

Benny Feilhaber debuterte på USAs landslag 25. mars 2007 i en vennskapskamp mot Ecuador. USA vant kampen 3-1, og Feilhaber startet og spilte hele kampen. Hans neste landskamp kom 28. mars 2007 da USA spilte 0-0 mot Guatemala i en vennskapskamp. Han startet også denne kampen, men i det 59. spilleminutt ble han byttet ut. Den 2. juni 2007 fikk han bokført sin tredje landskamp da Kina var motstander i en vennskapskamp. USA vant kampen 4-1, og i det 28. spilleminutt scoret han sitt første landslagsmål for USA. Feilhaber, som startet kampen for USA, hadde også en målgivende pasning i det 75. minutt før han ble byttet ut i det 80. minutt.

4 Guatemala 07/06-2007 Home Depot Center Carson 1-0 0 Hamburger SV US SOCCER
5 Trinidad og Tobago 09/06-2007 Home Depot Center Carson 2-0 0 Hamburger SV US SOCCER
6 El Salvador 12/06-2007 Gillette Stadium Foxborough 4-0 0 Hamburger SV US SOCCER
7 Canada 21/06-2007 Soldier Field Chicago 2-1 0 Hamburger SV US SOCCER
8 Mexico 24/06-2007 Soldier Field Chicago 2-1 1 Hamburger SV US SOCCER
9 Argentina 28/06-2007 Estadio Jose Panchencho Romero Maracaibo 1-4 0 Hamburger SV US SOCCER
10 Paraguay 02/07-2007 Estadio Agustín Tovar Barinas 1-3 0 Hamburger SV US SOCCER
11 Sverige 22/08-2007 Ullevi Göteborg 0-1 0 Derby County US SOCCER
12 Brasil 09/09-2007 Soldier Field Chicago 2-4 0 Derby County US SOCCER