Bánh khoai mì
Vietnamese cassava cake
Type | Cake |
---|---|
Course | Dessert, snack |
Place of origin | Vietnam |
Region or state | Southeast Asia |
Main ingredients | Cassava, sugar, coconut milk |
Variations | Bánh khoai mì nướng, Bánh khoai mì hấp |
Similar dishes | Cassava cake, Bibingka, Pilawpinan mont |
Bánh khoai mì is a Vietnamese cake made from grated cassava, sugar, coconut milk, and a small amount of salt.[1]
There are two varieties:
- Bánh khoai mì nướng - baked
- Bánh khoai mì hấp - steamed (much less common)
A similar cake made from taro is called bánh khoai môn.
Bánh khoai mì is similar to the cassava cake of the Philippines. The Filipino dish, however, differs in its top layer, which is traditionally custard, and in its use of milk as an ingredient.[2]
References
External links
- Alice's Guide to Vietnamese Banh
- v
- t
- e
- Bánh chưng
- Bánh tét
- Cháo
- Cơm bình dân
- Cơm cháy Ninh Bình
- Cơm hến
- Cơm gà Quảng Nam
- Cơm lam
- Cơm nắm
- Cơm tấm
- Xôi
- Cá kho
- Cá khô
- Canh chua
- Chả
- Chả trứng
- Dồi
- Dưa muối
- Giò lụa
- Giò thủ
- Rau muống xào tỏi
- Ruốc
- Thịt kho tàu
- Bánh bao bánh vạc
- Bánh bèo
- Bánh bò
- Bánh bột chiên
- Bánh bột lọc
- Bánh cáy
- Bánh căn
- Bánh chay
- Bánh chuối
- Bánh chưng
- Bánh cốm
- Bánh dày
- Bánh da lợn
- Bánh đa nướng
- Bánh đa kê
- Bánh đậu xanh
- Bánh đúc
- Bánh ép
- Bánh gai
- Bánh giầy
- Bánh gio
- Bánh giò
- Bánh gối
- Bánh hỏi
- Bánh in
- Bánh ít (Bánh ít dừa · Bánh ít trần)
- Bánh khảo
- Bánh khoai mì
- Bánh khọt
- Bánh khúc
- Bánh lá
- Bánh lọt
- Bánh mật
- Bánh mì
- Bánh nậm
- Pâté chaud
- Bánh pía
- Bánh phu thê
- Bánh quai vạc
- Bánh rán
- Bánh tằm khoai mì
- Bánh tẻ
- Bánh tôm Hồ Tây
- Bánh tráng
- Bánh tráng nướng
- Bánh trôi
- Bánh chay
- Bánh xèo
- Bánh mì
- Bánh rế
- Chuối nếp nướng
- Nem nướng
- Snail
- Trứng vịt lộn
- Phá lấu
- Bánh tráng trộn
food & drinks
- Rượu Tà-vạt (Katu people)
- Bánh sừng trâu (Katu people)
- Bánh cống (Khmer Krom)
- Bánh thốt nốt (Khmer Krom)
- Bún nước lèo (Khmer Krom)
- Bún xiêm lo (Khmer Krom)
- Cốm dẹp (Khmer Krom)
- Cơm nị (Khmer Krom)
- Ọm chiếl (Khmer Krom)
- Ò sui (Yao people)
- Khâu nhục (Tày people)
- Bánh gừng (Cham people)
- Tung lamaow/tung lò mò (Cham people)
- Pa pỉnh tộp (Thái people)
- Nặm pịa (Thái people)
- Thắng cố (Hmong people)
- Lò trấu
- Hoàng Cầm stove
- Niêu đất
- Chõ
Vietnam portal
Food portal
Category: Vietnamese cuisineThis Vietnam-related article is a stub. You can help Wikipedia by expanding it. |
- v
- t
- e
This dessert-related article is a stub. You can help Wikipedia by expanding it. |
- v
- t
- e